ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 

Το Οινοποιείο Μπουτάρη Σαντορίνης, με τον χαρακτηριστικό λευκό του θόλο ήταν το πρώτο οινοποιείο στο νησί πού άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό, πίσω στο 1989!
Ανοικτό για το κοινό, όλο το χρόνο, προσφέρει στους επισκέπτες του ολοκληρωμένες υπηρεσίες ξενάγησης.

Το Οινοποιείο Μπουτάρη αναδεικνύει τη μαγευτική αύρα της Σαντορίνης και υπόσχεται να αποτελέσει μια μοναδική οινική εμπειρία, λουσμένη στο αιγαιοπελαγίτικο φως!

Nεο! Οργανωμένη επίσκεψη στο Οινοποιείο περισσότερες πληροφορίες

Ο επισκέπτης κατά την επίσκεψη του στο οινοποιείο Μπουτάρη Σαντορίνης έχει τη δυνατότητα να:

 

i

λ
  • Πραγματοποιήσει γευστική δόκιμή των κρασιών του Οινοποιείου
  • Να Ξεναγηθεί στους χώρους του Οινοποιείου
  • Να γευτεί ελαφριά πιάτα με συνταγές από την τοπική κουζίνα
  • Να επισκεφτεί το κατάστημα λιανικής πώλησης κρασιών & αξεσουάρ του Οινοποιείου
LΏρες λειτουργίας:
Δευτέρα με Παρασκευή 10:00 – 18:00
Σάββατο 11:00 – 18:00
Κυριακές κλειστά.
 
  • Γευστικές δοκιμές

     

  • Ξενάγηση στους χώρους του οινοποιείου
  • Κατάστημα λιανικής πώλησης κρασιών & αξεσουάρ

Μάθετε τα πάντα για τον αρχαίο αμπελώνα της Σαντορίνης, τη μοναδική μορφή των αμπελιών του, καλλιεργημένα στο ηφαιστειακό έδαφος του νησιού, τις ιδιαίτερες ποικιλίες σταφυλιού και δοκιμάστε τα βραβευμένα κρασιά τoυ οινοποιείου Μπουτάρη Σαντορίνης από γηγενείς ποικιλίες σταφυλιών της Σαντορίνης και το διεθνούς φήμης γλυκό κρασί του νησιού, το Vinsanto!

Οι γευστικές δοκιμές πραγματοποιούνται στο ειδικά διαμορφωμένο μπαρ του οινοποιείου κατά τη διάρκεια της ημέρας και κάθε 30 λεπτά. περίπου τη θερινή σεζόν, μεταξύ Απριλίου-Οκτωβρίου Η κράτηση δεν είναι απαραίτητη!

Διάρκεια 25-30 λεπτά περίπου.

p ο p

 

Ακολουθήστε τη διαδρομή του κρασιού της Σαντορίνης από το σταφύλι στο ποτήρι!

Ανακαλύψτε το "εσωτερικό" τμήμα του οινοποιείου, το κελάρι με τα δρύινα βαρέλια όπου το κρασί αφήνεται να ωριμάσει, τις εγκαταστάσεις, όπως των ανοξείδωτων δεξαμενών και μάθετε πώς παρασκευάζεται το κρασί και για την ισορροπία μεταξύ των παραδοσιακών και σύγχρονων τεχνικών οινοποίησης που χρησιμοποιούνται.
Επίσης, μαζί με τον οδηγό σας στις εγκαταστάσεις, ανακαλύψτε τα μυστικά του φημισμένου επιδορπίου κρασιού της Σαντορίνης, το Vinsanto!

Η ξενάγηση περιλαμβάνει επίσης ένα οπτικοακουστικό πολυθέαμα στον ειδικά διαμορφωμένο λευκό θόλο του οινοποιείου απεικονίζοντας την ιστορία του νησιού και της οινοπαραγωγής από τη μυθολογία έως και σήμερα!

Τέλος γευτείτε τα τα βραβευμένα κρασιά τoυ οινοποιείου Μπουτάρη Σαντορίνης  από γηγενείς ποικιλίες σταφυλιών της Σαντορίνης και το διεθνούς φήμης γλυκό κρασί του νησιού, το Vinsanto!

Οι ξεναγήσεις στο οινοποιείο παρέχονται συγκριμένες φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας κατά την θερινή σεζόν, από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο, και κατόπιν συνεννόησης το υπόλοιπο έτος.

Διάρκεια 60-80 λεπτά περίπου.

 

Στο κατάστημα του οινοποιείου μπορείτε να βρείτε όλη την γκάμα των κρασιών Μπουτάρη Σαντορίνης, καθώς και  κρασιά Μπουτάρη από άλλες ελληνικές περιοχές παράγωγης κρασιού όπου η εταιρία Μπουτάρη δραστηριοποιείται, από το 1879.

Επίσης μπορείτε να προμηθευτείτε παλαιές εσοδείες των κρασιών του οινοποιείου καθώς και άλλων κτημάτων της εταιρίας Μπουτάρη , οίνοι περιορισμένης παραγωγής και κρασιά τα οποία παρασκευάζονται και πωλούνταν μόνο στο Οινοποιείο!
Τέλος μπορείτε να ρίξετε μια ματιά σε βιβλία και αξεσουάρ κρασιού που πωλούνται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μας!

 

 

 

 

 

l
designed by ariser6