ΠΡΟΪΟΝΤΑ
 

 

kalisti
ΚΑΛΛΙΣΤΗ
Καλλίστη, η «ωραιότερη», το όνομα που πήρε το νησί της Σαντορίνης περίπου 4.500 χρόνια π.χ. λόγω της απαράμιλλης ομορφιάς του. Ο χαμηλότερος βαθμός ωριμότητας της επιλεγμένης πρώτης ύλης έχει ως αποτέλεσμα έναν αρωματικό χαρακτήρα με φινέτσα, ο οποίος ξεχειλίζει από εσπεριδοειδή και εξωτικά φρούτα.
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Κλασσική λευκή οινοποίηση.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:Λαμπερό κίτρινο χρώμα και έντονα φρουτώδης χαρακτήρας, όπως μήλο, ροδάκινο και άλλα λευκόσαρκα φρούτα, που προδίδει την ποικιλία από την οποία προέρχεται. Κομψό, στρογγυλό, με γεμάτο σώμα, καλή οξύτητα και χαρακτηριστική επίγευση στο στόμα.
ΑΡΜΟΝΙΑ ΓΕΥΣΕΩΝ: Σερβίρεται στους 10 - 12 °C. Σαλάτες με ρόκα και κάπαρη, σαντορινιά σαλάτα, πιάτα θαλασσινών και ψάρια, όπως ψάρια σαβόρε. Λαχανοντολμάδες, αλλά και πιάτα λευκών κρεάτων όπως αρνάκι με σάλτσα αυγολέμονο. Τυριά σκληρά και ημίσκληρα όπως Αρσενικό Νάξου και κασέρι..
ΠΑΛΑΙΩΣΗ: 
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ: 
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ: Οινοποιείο Σαντορίνης
ΠΕΡΙΟΧΗ: Σαντορίνη
ΤΥΠΟΣ: Λευκό, ξηρό
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ: ΟΠΑΠ Σαντορίνη
ΠΟΙΚΙΛΙΑ: 100% Ασύρτικο.
kallisti reserve
ΚΑΛΛΙΣΤΗ RESERVE
Η καλλίστη reserve αποτελεί την κορυφαία εκδοχή της ποικιλίας Ασύρτικο σε βαρέλι. Αναγνωρίζοντας τις δυνατότητες της ποικιλίας Ασύρτικο εφαρμόστηκαν καινούργιες μέθοδοι οινοποίησης πρωτοπορώντας για άλλη μία φορά. Το αποτέλεσμα είναι ένα εξαιρετικό λευκό παλαίωσης με πολύπλοκο χαρακτήρα.
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Κλασσική λευκή οινοποίηση και ζύμωση σε δρύινα βαρέλια με ανάδευση οινολασπών.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:Λαμπερό κίτρινο χρώμα, πολύπλοκα αρώματα παλαίωσης (ξύλο, φουντούκια, καπνός και βανίλια), που δένουν αρμονικά με τα φρουτώδη αρώματα της ποικιλίας (μήλο και ροδάκινο). Πλούσιο, λιπαρό, στρογγυλό, με εξαιρετική δομή, μεταλλικότητα και έντονη αρωματική επίγευση.
ΑΡΜΟΝΙΑ ΓΕΥΣΕΩΝ: Σερβίρεται στους 10 - 12 °C. Οστρακοειδή και ψητά ψάρια, όπως γαρίδες στη σχάρα, σολομό στη σχάρα με πικάντικη σάλτσα, ριζότο με φράουλες και γαρίδες αλλά και με λευκά κρέατα, κοτόπουλο tandoori (ινδική πικάντικη σάλτσα), χοιρινό με φάβα κάπαρη και τοματάκια. Λιπαρά τυριά καπνιστά όπως Μετσοβόνε.
ΠΑΛΑΙΩΣΗ: 
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ: 
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ: Οινοποιείο Σαντορίνης
ΠΕΡΙΟΧΗ: Σαντορίνη
ΤΥΠΟΣ: Λευκό, ξηρό
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ: ΟΠΑΠ Σαντορίνη
ΠΟΙΚΙΛΙΑ: 100% Ασύρτικο.
line
santorini boutari
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ santo
Το Σαντορίνη Μπουτάρη είναι ένα κρασί που ανέδειξε όχι μόνο τον σαντορινιό αμπελώνα παγκοσμίως αλλά και μία από τις ευγενέστερες λευκές ποικιλίες οιναμπέλου της Μεσογείου, το Ασύρτικο. Ένα κρασί με ιδιαίτερη μεταλλικότητα που εκφράζει στο έπακρο το χαρακτήρα της ποικιλίας.
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Κλασσική λευκή οινοποίηση.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:Λευκοκίτρινο χρώμα με αρώματα εξωτικών φρούτων και εσπεριδοειδών, πράσινο μήλο, ροδάκινο και grapefruit. Φινετσάτο κρασί, ζωηρό, με έντονο το στοιχείο της μεταλλικότητας, πλούσιο σώμα, θαυμάσια γευστική ισορροπία, μακριά και έντονα αρωματική επίγευση.
ΑΡΜΟΝΙΑ ΓΕΥΣΕΩΝ:Σερβιρισμένο στους 10 - 12 °C. Σαλάτες, πιάτα ορεκτικών, όπως σφουγγάτο και ψευτοκεφτέδες, πιάτα θαλασσινών και ψάρια, όπως μύδια με σάλτσα άγριας ρόκας. Πικάντικα αρωματικά πιάτα ινδικής κουζίνας, λευκά κρέατα και ζυμαρικά με σάλτσα θαλασσινών. Λιπαρά τυριά, όπως χαλούμι αλλά και φέτα.
ΠΑΛΑΙΩΣΗ: 
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ: 
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ: Οινοποιείο Σαντορίνης
ΠΕΡΙΟΧΗ: Σαντορίνη
ΤΥΠΟΣ: Λευκό, ξηρό
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ: ΟΠΑΠ Σαντορίνη
ΠΟΙΚΙΛΙΑ: 100% Ασύρτικο.
l
selladia
ΣΕΛΛΑΔΙΑ santo
Ένα κρασί που προέρχεται αποκλειστικά από τον ιδιόκτητο αμπελώνα της εταιρίας στη Σαντορίνη. Η ιδιαίτερα αρωματική ποικιλία Αηδάνι δένει ιδανικά με το λιπαρό σώμα της πολυδυναμικής ποικιλίας Ασύρτικο δίνοντας ένα κρασί που έχει την ταυτότητα της Σαντορίνης.
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Κλασσική λευκή οινοποίηση.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:Λαμπερό κίτρινο χρώμα, με αρώματα λευκών λουλουδιών, μπανάνας, λευκόσαρκου ροδάκινου και εσπεριδοειδών. Πολύ ευχάριστο, "φρέσκο" κρασί με καλή ισορροπία και αρωματική επίγευση που διαρκεί.
ΑΡΜΟΝΙΑ ΓΕΥΣΕΩΝ:Σερβίρεται στους 8 - 10 °C. Σαλάτες, ορεκτικά, όπως φάβα με κάπαρη και ντοματοκεφτέδες, οστρακοειδή και ψάρια ψητά ή τηγανισμένα, όπως μπουγιαμπέσα, ιδανικό για λευκά κρέατα και μαγειρευτά φαγητά με λεμόνι, γιουβερλάκια αυγολέμονο. Τυριά αρωματικά όπως κρασοτύρι από την Κω αλλά και μαλακά όπως μανούρι.
ΠΑΛΑΙΩΣΗ: 
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ: 
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ: Οινοποιείο Σαντορίνης
ΠΕΡΙΟΧΗ: Σαντορίνη
ΤΥΠΟΣ: Λευκό, ξηρό
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ: ΟΠΑΠ Σαντορίνη
ΠΟΙΚΙΛΙΑ: 60% Ασύρτικο και 40% Αηδάνι.
l
vinsanto boutari
VIΝSANTO ΜΠΟΥΤΑΡΗ santo
Το VINSANTO Μπουτάρη αποτελεί ένα ιδιαίτερο κρασί, από τα γνωστότερα της χώρας μας, του οποίου η φήμη εξαπλώνεται παγκοσμίως. Το όνομά του προέρχεται από το Vino di Santorini (Οίνος της Σαντορίνης) που με το χρόνο κατέληξε στη σημερινή ονομασία.
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Μετά το «λιάσιμο» των σταφυλιών για 7 -15 ημέρες εφαρμόζεται η λευκή οινοποίηση η οποία προχωρά πολύ αργά και ολοκληρώνεται σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:Χαρακτηριστικό πορτοκαλοκίτρινο χρώμα που το αποκτά από το «λιάσιμο» των σταφυλιών και την πολύχρονη παραμονή στο βαρέλι. Έντονο, πολύπλοκο άρωμα με κυρίαρχο το χαρακτήρα της παλαίωσης. Μας φέρνει στο μυαλό μέλι, fruits glacés, σταφίδες και μπαχαρικά. Με πλούσια γεύση και εξαιρετική ισορροπία, λόγω της οξύτητας του Ασύρτικου. Ιδιαίτερα μακριά αρωματική επίγευση.
ΑΡΜΟΝΙΑ ΓΕΥΣΕΩΝ:Σερβίρεται ως απεριτίφ, άξιος συνοδός με πιάτα φρούτων, τάρτες, παγωτά, γλυκά αλλά και γλυκά ορεκτικά, όπως σύκα ξερά με σάλτσα vinsanto, αυγοκαλάμαρα, foi gras, μπακλαβά, crème brulée. Δυνατά τυριά όπως ροκφόρ και cheddar.
ΠΑΛΑΙΩΣΗ: 
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ: Σερβίρεται στους 6 - 8 °C.
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ: Οινοποιείο Σαντορίνης
ΠΕΡΙΟΧΗ: Σαντορίνη
ΤΥΠΟΣ:Λευκό, γλυκό
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ: ΟΠΑΠ Σαντορίνη
ΠΟΙΚΙΛΙΑ: 90% Ασύρτικο και 10% άλλες τοπικές ποικιλίες κυρίως Αηδάνι.
l
nychteri
ΝΥΧΤΕΡΙ ΜΠΟΥΤΑΡΗ santo
Το νυχτέρι είναι ο παραδοσιακός τύπος λευκού ξηρού κρασιού στη Σαντορίνη, παλαιωμένο σε βαρέλι.
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:Κλασσική λευκή οινοποίηση και ζύμωση σε δρύινα βαρέλια 
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:Γεμάτο και ζεστό κυρίως από την αλκοόλη και την παλαίωση σε δρύινα βαρέλια σώμα, με καλή ισορροπία και αρμονία αρωμάτων
ΑΡΜΟΝΙΑ ΓΕΥΣΕΩΝ:Ελαφρά πικάντικα πιάτα και ψητά ψάρια
ΠΑΛΑΙΩΣΗ:4-8 χρόνια
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ:Σερβίρεται στους 10-12 °C
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ:Οινοποιείο Σαντορίνης
ΠΕΡΙΟΧΗ:Σαντορίνη
ΤΥΠΟΣ:Λευκός, ξηρός
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ:Ο.Π.Α.Π Σαντορίνη
ΠΟΙΚΙΛΙΑ:Ασύρτικο 100%
l
abeliastos
ΑΜΠΕΛΙΑΣΤΟΣsanto
Ο Αμπελιαστός είναι ένα εξαιρετικό ερυθρό γλυκό κρασί προερχόμενο από λιαστά σταφύλια της αιγαιοπελαγίτικης ποικιλίας Μανδηλαρίας, που παρασκευάζεται σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:Μετά το «λιάσιμο» των σταφυλιών για 7 -15 ημέρες εφαρμόζεται η ερυθρή οινοποίηση η οποία προχωρά πολύ αργά και ολοκληρώνεται σε διάστημα μεγαλύτερο των δύο μήνων.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Έντονο κόκκινο κεραμιδί χρώμα και καφετιές ανταύγειες, σημάδι της  μακρόχρονης παλαίωσης σε δρύινα βαρέλια, με πλήρη κυριαρχία γλυκών αρωμάτων και αποξηραμένων φρούτων, μπαχαρικών κανέλας  και σοκολάτας.
ΑΡΜΟΝΙΑ ΓΕΥΣΕΩΝ:Σερβίρεται ως απεριτίφ ή επιδόρπιο σε συνδυασμό με μαύρη σοκολάτα.
ΠΑΛΑΙΩΣΗ:Μεγάλες δυνατότητες παλαίωσης 
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ:Σερβίρεται στους 8-10 °C
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ:Οινοποιείο Σαντορίνης
ΠΕΡΙΟΧΗ:Σαντορίνη
ΤΥΠΟΣ:Οίνος ερυθρός, φυσικώς γλυκύς
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ:Τοπικός γλυκός οίνος
ΠΟΙΚΙΛΙΑ:Μανδηλαριά 100%
l
ΜΑΝΔΗΛΑΡΙΑsanto
Η Μανδηλαριά Μπουτάρη είναι το μόνο ερυθρό κρασί που παράγεται στο οινοποιείο της Σαντορίνης και σε περιορισμένο αριθμό φιαλών.
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Κλασσική ερυθρή οινοποίηση
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:Κόκκινο βαθύ χρώμα, αρώματα φρούτων και ελαφριά φρέσκια γεύση
ΑΡΜΟΝΙΑ ΓΕΥΣΕΩΝ: Πιάτα με κόκκινες  σάλτσες, πικάντικες μακαρονάδες και μέτρια προς δυνατά τυριά.
ΠΑΛΑΙΩΣΗ:4-8 χρόνια 
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ:Σερβίρεται στους 14-16 °C.
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ:Οινοποιείο Σαντορίνης
ΠΕΡΙΟΧΗ: Σαντορίνη
ΤΥΠΟΣ: Ερυθρός ημίξηρος
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ:Toπικός Αιγαιοπελαγίτικος οίνος
ΠΟΙΚΙΛΙΑ: Μανδηλαριά 100%
l
designed by ariser6